XX Ambassadör – Marielle

XX står för de kvinnliga kromosomerna och trots att det är två tjejer bakom konceptet XX Freeriders, så finns det hundratals fantastiskt duktiga tjejer som brinner för friåkningen och livet på skoter. Att konceptet växer har inte undgått någon och det gläder oss därför lite extra att kunna presentera våra XX Ambassadörer som ska sprida XX-konceptet tillsammans med oss!

Först ut är Marielle Dahlberg som bor i Vilhelmina, granne med ett av Sveriges mest snösäkra skoterområden intill Marsfjällen, där hon spenderar stora delar av vintern. Skoter har hon kört i många år men först de senaste åren har hon sökt sig utanför lederna, ut i lössnön och de branta backarna. Att arbeta, vara mamma och att ha ett brinnande intresse för snöskoter är krävande men Marielle pusslar ihop sin vardag med intresset och lyckas varje år få ihop ett stort antal dagar på skoter.

Marielle är tjejen som man ser på skrå överst i de branta backarna, orädd att prova nya saker. Hon är tjejen som alltid hjälper andra, är peppande och sprider glädje omkring sig. Av vad vi sett räknar vi med att få följa Marielle på hennes resa där hon kommer att fortsätta att tänja gränserna för vår sport under många år framöver.

Marielle_Ambassadör

Foto: Joakim Kostet.